Алгоботаничка маска за избелување и црвенило

Алгоботаничка маска за избелување и црвенило

Алгоботаничката маска е специјална за третман на кожа со проблеми со пигментација и генерално за избелување на кожата. По третманот, хиперпигментацијата значително се намалува, се спречува појава на нови дамки и бојата на кожата е видливо изедначена. Со оваа маска се зајакнува природниот одбрамбен систем на кожата незаменлив за овој тип на кожа и ја интензивира отпорноста на кожата.

Заедничко својство на сите видови алги е што длабински хидрираат, смируваат, минерализираат и и даваат висок сјај на кожата. Се употребуваат како хидро индивидуален третман со пилинг маска и масажа. А може и во класичен треман како екстра маска за хидратација.