Маска од спирулина за масна и проблематична кожа

Маска од спирулина за масна и проблематична кожа

Спирулината е вид на модро-зелена алга (едно-клеточно растение). Така е наречена поради нејзината спирална форма.  Таа расте во свежи води. Алгите се неверојатно стари форми на живот, одговорни за создавањето и одржувањето на кислородната атмосфера. Оваа маска помага во третманот на масна и проблематична кожа. Ја обезмастува и ја измазнува кожата. Длабински ја хидрира, смирува, минерализира и дава висок сјај на кожата.