Маски со витамин Ц и ацерола за подмладувањe

Маски со витамин Ц и ацерола за подмладувањe

Ацеролата е репаративен агент кој ја поттикнува синтезата на колагените влакна олеснувајќи ја регенерацијата на кожното ткиво.Таа е еден од најголемите содржатели на Витаминот Ц .Како силен антиоксидант овој плод го спречува уништувањето на мембраните на клетките со неутрализирање на слободните радикали одговорни за стареењето на клетките. Таа се поврзува со природниот Витамин Ц за зајакната и постојана активност.

Поради големото присуство на Витамин Ц во неа и анти-оксидантни својства оваа маска е идеален освежувачки и третман против стареење, додека истовремено се бори со првите видливи знаци на стареење на кожата и ја одржува еластичноста на кожата.