THALGO Silicium – комплетен лифтинг за зрела и опуштена кожа

THALGO Silicium – комплетен лифтинг за зрела и опуштена кожа

Silicium е третман наменет за подлабоки брчки и опуштени контури на лицето за лица на возраст над 40-45 години. Силициум е минерал кој што го имаме во организмот и кој со текот на годините се губи. Тој е многу важен за изградба на кожата. Ги стимулира влакната и протеините во дермисот на кожата и го помага тој лифтинг ефект. Всушност ја дава цврстата основа на кожата.

Со старењето се губи силициумот, но се губи во подоцната фаза и затоа веќе потребно е на кожата да и се додаде силициум кој што е природен минерал .