ЗАКАЖИ ТРЕТМАН

избери локација

Alpha Oxy led Капсула

Комбинацијата од светлосна и физичка стимулација во целост го подобрува балансот во организмот, ја стимулира циркулацијата, детоксифицира, ја намалува тежината и делува на смирување на духот со помош на алфа стимулот, ароматерапијата и музичката терапија. Во себе содржи различни програми: за намалување на тежината, намалување на обемот, масажа, хромотерапија и ароматерапија. Интензивното ЛЕД светло креира исклучителен спа третман за целото тело .

Комбинацијата од светлосна и физичка стимулација во целост го подобрува балансот во организмот, ја стимулира циркулацијата, детоксифицира, ја намалува тежината и делува на смирување на духот со помош на алфа стимулот, ароматерапијата и музичката терапија. Во себе содржи различни програми: за намалување на тежината, намалување на обемот, масажа, хромотерапија и ароматерапија. Интензивното ЛЕД светло креира исклучителен спа третман за целото тело .

Карактеристиките на секоја програма на овој апарат се:

фиксирани светлосни бранови

работи со сува топлина

вибрациона масажа

ладен воздух на лицето

топлина на задниот дел од телото – грбот

ароматерапија

музичка терапија

кислородна (оксигенска) терапија

Најдобри резултати се постигнуваат со:

серија од 6-12 третмани

3 пати неделно – активен програм

2 пати месечно – за оддржување.

Намалувањето на тежината се врши преку:

забрзување на метаболизмот преку зголемување на температурата. Со зголемување на телесната температура за еден степен се забрзува метаболизмот за 6%. Забрзаното губење на калориите продолжува дури и 6-8 часа по третманот;

преку аклиматизација со помош на потењето со кое се согоруваат калории. Потењето троши енергија која се мери во калории. Со третман со средна температура може да се изгубат околу 390 калории, што е еднакво на пешачење на 3-5 километри. Додека со третман со висока температура може да се изгубат 600-800 калории, што е еднакво на пешачење на 5-10 километри ;

детоксификација и прочистување

ја подобрува кардиоваскуларната работа

замена за физичка активност така што ја зголемува работата на срцето и го зголемува потењето и го намалува стресот. Тоа значи дека се предизвикуваат исти физиолошки процеси како и при физичката активност.

вибрациона масажа

ароматерапија

алфа стимулација

Колку тежина може да се губи со Alpha LED апаратот?

Број на третмани                  Просечно губење

1                                            0.5 – 1.5 кг

3                                            2-3 кг

12                                          7-10 кг

24                                          12-25 кг

Освен за намалување на телесната тежина ова е третман и против стареење на кожата, па оттука позитивно делува против хиперпигментација, старечки флеки, редукција на брчки, обновување на колагенот, стимулација на еластичноста на кожата. Дерматолошки третман против акни, намалување на лузни и други промени на кожата.

Loading...