.

Стилистите разликуваат четири начини на сенчање на косата
Балајаж е нијансирање на косата без прецизно одредено место на пармените и наменет е за дамите што сакаат колку е можно поприродно нијансирање на косата со мал контраст. Затоа што станува збор за прамени, немора да се бојадисува целата коса, туку само неколку прамени. Ова се прави само за да се даде друга димензија и да се исенча косата. Балајажот е доста поблаг од омбрето, но сепак се забележува нијансирањето.

Loading...