ЗАКАЖИ ТРЕТМАН

избери локација

Фарбање Цела Коса Долга

Боењето на коса претставува хемиски процес при кој што се додаваат одредени пигменти во косата.
Исто така боењето се практикува и како процес со кој што може да се менува бојата на косата.

Боењето на коса претставува хемиски процес при кој што се додаваат одредени пигменти во косата.

Исто така боењето се практикува и како процес со кој што може да се менува бојата на косата.

Главните причини заради кои што се бои косата:
– Да се покријат седите влакна
– да се направи промена во боењето на косата од потемна кон посветла и обратно
– да се биде во чекор со модата и најновите трендови за коса

Со текот на времето боењето коса се повеќе се преобразува во еден процес со додаток на уметнички акцент во кој што играат голема улога умешноста и креативноста на стилистот.

Најновите модни трендови се повеќе се оградуваат од класичното боење на косата во една нијанса.