.

Систем на масажа со специјални креми и обвиткување на телото или т.н. BODY WRAPPING. Благодарение на природните состојки се преобликува силуетата со што се забрзува клеточниот метаболизам и ви се подарува посакуваниот облик.

 

На што се темели BODY WRAPPING

  • Препаративна козметика
  • Физикална терапија
  • Препаративната козметика

Задачите на самата крема се:

  • физиолошка стимулација и разградување на масното ткиво и негово согорување
  • активирање на лимфниот систен и зголемено спроведување на продуктите од разградувањето и токсините од поткожното ткиво врз основа на подобрена дифузија и осмоза
  • чистење на епидермот и стимулација на создавање на колаген и еластин со хидроксални киселини
  • интензивно снабдување на кожата и поткожното ткиво со крв за релаксација и витализација на кожата

 

Кремата што се корист при оваа метода е посебен фитоароматичен производ наменет за намалување на обемот на телото, составен е од природни етерични масла, растителни екстракти и органски овошни киселини.

BODY WRAPPING – се изведува со специјална фолија која овозможува природните фитоароматични состојки да навлезат во кожата и во поткожното ткиво, каде што ги извршуваат разградувачките и детоксирачките функции.

The preselected service for shortcode is not available anymore. Please check your shortcode settings.