.

Карбон ласерскиот пилинг е процес од 2 дела. Прво, природен јаглероден крем се нанесува на површината на кожата и се остава да се исуши. Овој нетоксичен крем изгледа нешто како маска од кал со темно сиво-кафеава боја и богата текстура. Природниот јаглерод брзо ги апсорбира маслото, нечистотиите и мртвите клетки од кожата длабоко во порите и ги влече токсините на површината.

По нанесувањето на карбон маската, ласерот Picosecond се користи за отстранување на маската. Ласерската топлина не го уништува субдермалното ткиво, туку ги започнува природните процеси на лекување во нашата кожа за да го зајакне производството на колаген за трајна цврстина. Секундарно, третманот ги полни фините линии/брчки и ја затегнува опуштената кожа! На површината, ласерската енергија ги уништува јаглеродните честички во маската од кал и го елиминира апсорбираното масло, мртвата кожа и токсините прикачени на честичките од јаглеродот.
Ова веднаш ја освежува и ексфолира кожата со длабинско чистење и намалување на порите на кожата! Со исчезнување на мртвите клетки на кожата, вашата кожа автоматски осветлува и кога ги нанесувате вашите козметички производи подобро ќе се апсорбира во здравите клетки!

Дава добри резултати и во анти-ејџинг, рејувенација на кожа и создавање нов колаген, при што таквиот ефект може да се постигне преку карбон маска.

Опсег на третманот

-Подмладување на кожата, белење и обновување на површината на кожата.
-Чистење на маснотијата на кожата и смалување на порите.

 

Закажи третман во салон Аеродром


Loading...