.

  1. Третман кој ги надмина сите досегашни антицелулитни третмани. Најдобар метод за елиминирање на сите типови на целулит. Третманот се изведува на сите регии: нозе, раце, стомак, а истиот се користи и за затегнување на кожа и намалување на стрии. Звучните бранови со висок интезитет можат прецизно да се фокусираат на проблематиката на избраната регија.

Апаратот има вграден ултра звук кој прави електрична стимулација на кожата. Го намалува растот на болната сензација. Екстремниот метод на користење на комплет звучни бранови со висок интензитет е избран поради механичките акустични бранови на сила кои можат да се фокусираат на утврдената точка со параболичен рефлектор, без да се премине на останатото ткиво. Продорната длабочина може да достигне од 0 до 60мм. Третманот е многу удобен и пријатен за клиентот.

Овој третман идеално се комбинира со третманите криолиполиза и кавитација. Комбинацијата на третмани двојно го зголемува конечниот резултат.

  1. Освен во естетиката, овој апарат има примена и докажано позитивно искуство во физикалната терапија. Со соодветна програма на Shockwave терапијата може да се третираат болките во зглобовите, мускулите, но се користи и како третман за успешно елиминирање на калцификатите во зглобовите.
  2. Со Shockwave терапијата можат да се третираат проблеми како што се болки во долниот дел на грбот на мускулна регија, ослободување на хроничното воспаление и стимулирање на колагенот на кожата, епикондилитис, тендонитис, бицепс тендонитис, ахил тендонитис, сраснување на неоваскуларизација и др.

Закажи термин во салонот аеродром

Loading...

Закажи термин во салонот водно

Loading...