.

Со напредокот на нанотехнологијата научниците во Бразил открија потполно нови и траен третман за коса. Бразилски третман со кератин кој може да “го врати времето назад”. Да ја обнови структурата на косата, да го врати изгледот кој и го подарила природата во оригинална верзија и да добиеte мека, сјајна и здрава коса. Бразилски кератин, третман за оштетена коса, е најнапреден, најбрз и најефикасен начин за заздравување на оштетената коса и да се врати нејзиниот природен изглед. Овој третман е хит оваа година и направи целосен пресврт во салоните на Централна Америка, САД, Шпанија и други.Од неодамна е достапен и во Центарот за убавина “Афродита-С”. Што е кератин? Структурата на косата е комбинација на комплексни протеини т.н. кератин и влажност. Кератинот, генерално е одговорен за цврстината и отпорноста на косата, додека нејзината природна влажност е одговорна за еластичноста, флексибилноста, мекоста, природниот и здрав изглед.Што е кератин? Структурата на косата е комбинација на комплексни протеини т.н. кератин и влажност. Кератинот, генерално е одговорен за цврстината и отпорноста на косата, додека нејзината природна влажност е одговорна за еластичноста, флексибилноста, мекоста, природниот и здрав изглед. За жал, исправувачи на коса, бојата, минивалот, фенирањето, сонцето, загаденоста, хемикалиите во базените, дури и секојдневното третирање на косата како што се чешлање и шампонирање може да го уништат нивото на кератинот и влажноста на косата. Како влијае кератинот? Ова е револуционерен третман кој користи комбинација на кератин кој би ја излечил оштетената коса заменувајќи го нејзиниот природен кератин кој е изгубен со фенирањето, фарбањето и други хемиски процеси. Овој унапреден третман произведува кератински наномолекули кои влегуваат длабоко во структурата на влакното.За оваа постапка задолжително е потребна специјална ладна пегла Ultrasonic која овозможува потполна пенетрација на кератинот. Најнова револуционерна ултразвучна и инфрацрвена технологија, Beaute Ultrasonic е прв систем во светот за обновување на косата без употреба на топлина. Beaute Ultrasonic има пет докажани предности: -Додава кератин на косата без загревање -Дава влажност на косата -Ја подобрува бојата -Дава еластичност на влакното, го зацврстува и го третира -Ги обновува екстензиите на коса Truss Queratin содржи високо концентриран хидрализиран протеин кој што е составен од 18 амино киселини и од колаген. Овој кератин е прв оригинален бразилски кератин од 1998 година и има големо реноме во целиот свет. Новата технологија на Beaute Ultrasonic создава 36000 магнетни вибрации со ултразвучната плоча која ги одвојува сите молекули од чиста вода и Truss Queratin состојките и моментално се зацврстува во епидермот на косата по пат на револуционерната инфрацрвена плоча. Овој третман овозможува да се врати природната цврстина, сјајот и волуменот на косата. Косата е потешка и поздрава и полесно се обликува и фенира. Третманот трае 70 дена. После тоа пожелно е повторно да се повтори . Уживајте во убава и здрава коса со употреба на комбинација од најдобрите елитни состојки Truss Queratin , оригинален бразилски кератин со 100% природен колаген.

Loading...