.

Грин пил со ултразвук(изречени брчки,нееластична кожа)
Ултразвукот во козметиката има широк спектар на ефекти и се занимава со звучни бранови. Во зависност од фреквенцијата, интензитетот, времетраењето или импулсниот звук, може да се примени како микромасажа, да влијае врз ширењето на состојките, да служи како локално затоплување или да се користи за зголемување на клеточните процеси. Со ултразвучните апликации, не само што влијаат звучните бранови, туку и инфилтрираните состојки. Состојките кои се инфилтрираат длабоко во кожата создаваат депозит таму, кој сè уште има ефект на кожата неколку дена по третманот. За да можат ултразвучните бранови ефикасно да навлезат во кожата или ткивото, се потребни специјални гелови за ултразвук, кои истовремено обезбедуваат добро лизгање на кожата.
Области на примена:
Брчки
Опуштена кожа
Сува кожа
Бледа, кожа со слаба циркулација
Нечиста кожа
Козметички акни
Telangiectasia
Купероза (се препорачува консултација со дерматолог)
Лузни

Закажете термин во салонот аеродром

Loading...

Закажете третман во салонот водно

Loading...